We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Giels Brouwer

https://www.7dtv.nl/foto/GielsBrouwer.png Giels Brouwer (23) is medeoprichter van SciSports. Het bedrijf helpt voetbalclubs bij de transferselectie van spelers door middel van wiskundige modellen. Een slimme database bepaalt via een algoritme welke speler het beste bijdraagt aan de selectie van de sportclub.

Het bedrijf van drie studenten van de Universiteit Twente(UT) is het resultaat van een combinatie tussen passie voor voetbal en het inzicht dat data kunnen worden ingezet voor het samenstellen van teams.

Een professor vertelde Brouwer hoe de NASA wetenschappelijke data gebruikt om astronautenteams samen te stellen. Op dat moment ging dat in de sport nog op basis van de intuïtie van scouts. SciSports maakt inmiddels onderdeel uit van de Kairos 50, een lijst van meest innovatieve jonge bedrijven wereldwijd. Hoewel de investeerders voor het bedrijf in de rij stonden kozen de jongens voor een kapitaalinjectie van 50.000 euro via de UT.

​Brouwers betrad dit jaar de Europese markt. Als er dankzij SciSports' advies een speler wordt gekocht, krijgt het drie procent van de transferwaarde. En nog eens drie procent als die speler een paar jaar later weer is verkocht.
Deze profiel informatie is gepubliceerd op 4 november 2013 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten