We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Bart van Olphen

https://www.7dtv.nl/foto/BartvanOlphen.jpg De luxe visketen Fishes van Bart van Olphen ging vorig jaar failliet, maar de ondernemer komt binnenkort met een nieuw visconcept. Fish Tales moet laten zien hoe lekker vis is en komt met boeken en kookgerei op de markt.

Van Olphen startte met Fishes in 2002 in Amsterdam om mensen thuis van duurzame vis te kunnen laten genieten. Daarvoor werkte hij onder meer als kok in restaurant Lucas Carton in Parijs, dat drie Michelin-sterren telt. Hij bouwde zelf een netwerk van duurzame vissers en leveranciers en begon een heus merk in 2008.

Omdat steeds meer mensen vis met een keurmerk wilden eten nam het aantal winkels toe. “We gingen van 1 miljoen omzet in 2007 naar tien miljoen het jaar erop”, zegt hij in Sprout. Dat werd Van Olphen teveel. De logistiek achter Fishes en de exploitatie van het merk werden overgelaten aan een visgroothandel.

​Van Olphen hield een klein minderheidsbelang in de keten en werd adviseur bij de Kennemervis Groep. Vorige zomer gingen de filialen van Fishes in Amsterdam, Naarden en Utrecht failliet. Van Olphen schreef meerdere kookboeken en won verschillende prijzen.
Deze profiel informatie is gepubliceerd op 7 november 2013 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten