We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Dave Schram

https://www.7dtv.nl/foto/daveschram.jpg Dave Schram (1958) is filmproducent en -regisseur, bekend van films zoals Left Luggage, Kruimeltje en Pietje Bell. Ook regisseerde hij Timboektoe en Radeloos.

Als kind speelde Schram mee in een NCRV-kinderserie, dat zijn passie voor film en televisie aanwakkerde. In zijn tienerjaren stichtte hij samen met vriend Erwin Steen filmbedrijf D.E. filmproducties.

In 1977 wordt Schram toegelaten op de Filmacademie, waaruit bedrijven Quintetfilm en later het familiebedrijf Singelfilm voortvloeiden. Daarna werkte hij onder meer voor de NOS en maakte films, reclames en videoclips. In 1987 volgt de oprichting van productiemaatschappij op, Shooting Star Filmcompany samen met zijn vrouw Maria Peters.

In 2007 ging zijn bioscoopdebuut Timboektoe in première, een verfilming van het gelijknamige boek van Carry Slee. Daarna volgden onder meer Lover of loser (2009), Razend (2011) en Spijt! (2013).
Deze profiel informatie is gepubliceerd op 22 januari 2014 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten