We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Jim Rogers

https://www.7dtv.nl/foto/jimrogers.jpg James Beeland (Jim) Rogers, Jr. (Wetumpka (Alabama), 19 oktober 1942) is samen met George Soros oprichter van het Quantum Fund. Hij is een Amerikaans universitair docent, schrijver, wereldreiziger, economisch commentator en oprichter van de Rogers International Commodities Index (RICI). Hij werd geboren in Wetumpka (Alabama) en groeide op in Demopolis. Op zijn vijfde had hij zijn eerste baan, het oprapen van lege flessen bij honkbalwedstrijden. Zijn eerste echte baan op Wall Street kreeg hij in 1964 bij Dominick & Dominick, na zijn afstuderen aan Yale University.

In de jaren tachtig reisde Rogers door China op een motor. In 1990-1992 ging hij opnieuw naar China en reisde vervolgens door de rest van de wereld en legde meer dan 160.000 km af door 6 continenten, wat opgenomen werd in het Guinness Book of Records. Hij schrijft over zijn avonturen en investeringen in zijn boek "Investment Biker". Tussen 1-1-1999 en 1-5-2002 maakte hij nog een wereldreis door 116 landen waarbij hij meer dan 400.000 km aflegde samen met zijn verloofde Paige Parker in een Mercedes-Benz SLK die was verbouwd om ook in ruw terrein te kunnen rijden. De reis begon in IJsland, waar de 1000e verjaardag van de eerste reis van Leif Eriksson naar Amerika werd gevierd. Op 5 januari 2002 keerden ze terug in New York. Naar aanleiding van deze reis schreef hij het boek "Adventure Capitalist".

(bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Jim_Rogers)
Deze profiel informatie is gepubliceerd op 5 februari 2014 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten