We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Floris Kaayk

https://www.7dtv.nl/foto/floriskaayk.jpg Floris Kaayk (1982) is een animator en filmregisseur. Hij is bekend geworden met zijn fictieve documentaires, waaronder Human Birdwings, en kreeg internationale prijzen voor zijn animatiefilms. 

Kaayk is de zoon van het kunstenaarsechtpaar Coen en Guusje Kaayk. Hij studeerde cum laude af aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda en haalde een Master of Fine Arts aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. 

De animatiefilm The Origin of Creatures werd gekozen als de Nederlandse inzending voor de Oscaruitreiking in de categorie beste korte animatiefilm van 2011.

Kaayk kwam in 2011 internationaal in het nieuws dankzij filmpjes op de sociale media van zijn alter ego Jarno Smeets. Hij zou de eerste mens zijn die kon vliegen als een vogel. In De Wereld Draait Door biechtte hij op dat het om een kunstproject ging.
Deze profiel informatie is gepubliceerd op 26 februari 2014 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten