We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Franska Stuy

https://www.7dtv.nl/foto/franskastuy.jpg Vrouwenblad Libelle bestaat dit jaar 80 jaar. Al decennia lang lezen duizenden vrouwen wekelijks het typische vrouwenblad met hoofdredacteur Franska Stuy al vijftien jaar aan het roer.

Stuy introduceerde onder andere de Libelle Academy en het Libelle Nieuwscafé, en maakte de Libelle Zomerweek tot een groot succes. Ook sleepte zij met haar blad vier keer een Mercur in de wacht. De Mercurs zijn de Oscars in de tijdschriftenwereld.

Desondanks heeft de tijdschriftenbranche het zwaar. Uitgever Sanoma maakte in oktober bekend afscheid te nemen van een groot aantal titels. Libelle blijft maar er verdwijnen komend jaar ongeveer tien banen.

Stuy deed een opleiding tot modevormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten en volgde lessen in typografie en fotografie. Ze was hoofdredacteur van het handwerkblad Ariadne en van Tip Culinair.
Deze profiel informatie is gepubliceerd op 26 februari 2014 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten