We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Barbara Barend

https://www.7dtv.nl/foto/barbarabarend.jpg Barbara Barend – Hoofdredacteur Heldenmagazine

Barbara Barend (1974) is een Nederlandse sportjournaliste, presentatrice en hoofdredacteur van het sportblad Heldenmagazine. Barbara Barend is de dochter van journalist en presentator Frits Barend en een achternichtje van Sonja Barend. In haar jeugd voetbalde ze bij het Nederlands jeugdelftal. Door een knieblessure moest ze echter stoppen.

Barend studeerde bedrijfskunde aan de University of Texas in San Antonio, Amerika. Hier doet ze ook  haar eerste journalistieke ervaring op. Voor het jongensblad Webber interviewt ze onder meer Michael Jordan, Magic Johnson en Rik Smits. In Nederland schreef ze columns voor Het Parool en De Groene Amsterdammer. Vanaf 1999 werkte ze als presentatrice en eindredacteur bij de Amsterdamse zender AT5.

Later maakte ze de overstap naar de Tros en presenteerde het programma Zappsport. In 2005 ging Barend bovendien werken bij RTL Sport en presenteerde het programma RTL Voetbal Insite.
Deze profiel informatie is gepubliceerd op 31 maart 2014 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten