We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Daniel Domscheit-Berg

https://www.7dtv.nl/foto/daniel.jpg  Daniel Domscheit-Berg (1978) is een Duits activist en informaticus. Hij is onder andere bekend als voormalig woordvoerder en medewerker bij WikiLeaks. Domscheit-Berg leeft met zijn gezin in Berlijn.

Daniel Domscheit-Berg was vroeg bij WikiLeaks betrokken. Van 2007 tot 2010 was hij woordvoerder van WikiLeaks, onder het pseudoniem Daniel Schmitt[1]. Samen met Julian Assange, de Australische hacker die de website in 2006 oprichtte, breidde hij de site uit. Daarvoor werkte hij in de IT gespecialiseerd in de onlinebeveiliging van internationale bedrijven. Na zijn vertrek bij WikiLeaks begon hij, samen met anderen, aan het project OpenLeaks. Hierbij werd er verder gewerkt op de idee van WikiLeaks. Zelf zei Domscheit-Berg dat het besluitvormingsproces van WikiLeaks niet transparant genoeg was en dat hij om die reden opstapte als woordvoerder van WikiLeaks.

Deze profiel informatie is gepubliceerd op 3 mei 2012 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten