We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Esther Vergeer

https://www.7dtv.nl/foto/esthervergeer.jpg Geboren op 18 juli 1981 in Woerden. Esther is één van de meest succesvolle Nederlandse sporters in de geschiedenis. Op 12 februari 2013 beëindigde ze haar tenniscarriere. Ze is op dit moment werkende aan haar 2e carrière.

Esther won zeven keer goud op de Paralympische Spelen en is 13 keer opeenvolgend ranglijstaanvoerster geweest tijdens haar tenniscarrière. Ze beëindigde haar succesvolle carrière na een reeks ongeslagen wedstrijden in het enkelspel van 470. De Woerdense is nu directeur van haar eigen Foundation (Esther Vergeer Foundation) en stimuleert daarmee sportdeelname van kinderen en jongeren met een handicap.

Haar leiderschapsrol krijgt steeds meer vorm in activiteiten rond de sport. Zo is Vergeer directeur van het ABN AMRO-toernooi World Wheelchair Tennis Tournament in Rotterdam. Ze zet zich in door het delen van haar ervaringen met andere sporters in haar functie als adviseur van NOC*NSF (Paralympic Team NL), en houdt ze, nationaal en internationaal, veel presentaties in het bedrijfsleven. Daarnaast volgt ze nu een Master studie "International Sports Management" aan het Johan Cruyff Instituut.

Haar missie is om mensen (met en zonder beperking) het beste uit zichzelf te laten halen. Door middel van al haar activiteiten zal zij hiertoe een steentje bijdragen.
Deze profiel informatie is gepubliceerd op 29 oktober 2014 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten