We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

George Arakel

https://www.7dtv.nl/foto/George_Arakel_7_Ditches_TV.jpg In 1997 kwam hij op 10-jarige leeftijd samen met zijn moeder en zus als asielzoeker naar Nederland. Tot en met het jaar 2000 leefden ze in verschillende asielzoekerscentra. In 2000 verhuisden ze, na het krijgen van een verblijfsvergunning, naar een rijtjeshuis in Stadskanaal. Daar begon hij in de eerste klas van havo.

Daar kreeg hij op het schoolplein te maken met een groep rechts-extremisten die zichzelf gabbers en neonazi’s noemden. Deze groep viel hem fysiek aan. Enkele leraren keken toe vanuit een raam en deden niets. Dat maakte hem boos. Zo erg dat hij autochtonen als de vijand begon te zien. 

In 2011 kreeg hij een “ingeving”. Vanaf toen heeft hij zijn woede en verbitterdheid van vroeger, zijn ervaringen op straat, discriminatie en racisme en zijn passie voor schrijven en spreken zet hij in om positivisme en verbinding te verspreiden. Om de toon over allochtonen in de media te veranderen richtte hij Voorbeeld Allochtoon op. Sindsdien is het zijn levensmissie geworden om een andere lading aan het woord allochtoon te geven, de beeldvorming ten positieve te veranderen en zowel bedrijven als allochtone jongeren als Nederland, vooruit te helpen.
Deze profiel informatie is gepubliceerd op 19 februari 2017 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten