We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Diederik Jekel

https://www.7dtv.nl/foto/Diederik_Jekel.jpg Diederik Jekel (Bilthoven, 22 juni 1984) is een Nederlands wetenschapsjournalist en schrijver.

Na het Christelijk Gymnasium Utrecht studeerde Jekel aan de Universiteit Twente en behaalde zijn master in vastestoffysica in 2010. Vanaf dat jaar is hij vaste gast bij wetenschappelijke onderwerpen in De Wereld Draait Door. In 2011 sprak hij op TEDxAmsterdam en werd redacteur van de VPRO-programma's Noorderlicht en Labyrint. Als presentator begon hij bij De Wereld Leert Door (2013). Later presenteerde hij de Nationale Wetenschapsquiz Junior en onderdelen van Zapp Live, De Kennis van Nu, De Kennis van Nu Nieuws en voor National Geographic Channel. In 2017 nam hij deel aan Wie is de mol. Hij viel als laatste kandidaat af, enkele opdrachten vóór de finale.

Jekel schreef enkele boeken, columns voor Nrc.next en KIJK en was medescenarioschrijver van de speelfilm Homies. Voor dit scenario ontving hij een Gouden Pen. In 2017 sprak hij de Nederlandse stem in van Brilsmurf in de film Smurfs: The lost village.
Deze profiel informatie is gepubliceerd op 12 mei 2017 Voor de meeste recente informatie over deze persoon verwijzen we je graag naar Google.
Terug naar gasten