We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Hoe ontwikkelde TBWA\NEBOKO zich tot het reclamebureau van het jaar?

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 16 augustus 2018
TBWA\NEBOKO, het reclamebureau van onder andere Albert Heijn, Adidas en McDonald's, werd recentelijk bekroond tot bureau van het jaar. Susanne van Nierop in gesprek met Chief Creative Officer van TBWA\NEBOKO: Darre van Dijk.
 
Bureau van het jaar
Een zeer waardevolle prijs voor Van Dijk persoonlijk en voor het bureau. 
‘TBWA\NEBOKO was altijd al een commercieel, goed geoliede machine met een gezonde ondernemersmentaliteit. Die ondernemerschap zit in de groep en wordt overgebracht naar jonge mensen, die daardoor ook bezig zijn met ondernemen. De verandering van de afgelopen jaren bij ons bureau zit hem in het geven van ruimte van talenten. Die verandering is voelbaar in het werk en in de mentaliteit en cultuur van het bureau. Ik denk dat dit uiteindelijk opgepikt is door de jury, om ons uiteindelijk bureau van het jaar te maken’, aldus Van Dijk.
 
Makers
‘We hebben iets aangejaagd waardoor we veel meer een makersbureau zijn geworden met nieuwe, meer jonge creatieven die niks liever doen dan veel maken. Ik ben zelf een ook maker en wil altijd bezig zijn. Daardoor ben ik geen typisch creatief leider. Ik vind dit de allermooiste tijd om in te leven en werken, omdat je gedwongen bent om nóg creatiever te zijn.’
 
Campagnes
‘We doen waar we goed in zijn. Een campagne is groter dan de reclame die je ziet op televisie. Het is eigenlijk een platform, die doorgaat in de winkels en in content. Wij creatieven laten ons niet leiden door een pitch. Een leuk idee wordt pas goed als het voor iemand relevant is. Ik wil dat creatieven hierover nadenken. Voor wie maak je het en hoe komt het bij die persoon terecht? Kijk daarbij naar je eigen consumptie van media. Campagne voeren is targeted advertising via alle middelen. Alle kleine niche categorieën en disciplines bouwen uiteindelijk op tot een campagne.’
 
Nieuwsgierig geworden naar ontwikkelingen in de reclamewereld en de visie van Darre daarop? Kijk dan de hele aflevering!
 
 

Darre van Dijk

Darre van Dijk Darre van Dijk is sinds 2016 de CCO van TBWA\NEBOKO. Bovendien maakt hij deel uit van TBWA's global creative board en is hij ook creatief verantwoordelijk voor Europa. Voorheen was Van Dijk tien jaar lang de creatieve leider van Ogilvy & Mather Amsterdam. Hij won in zijn carrière bijna 200 awards.
Lees meer over Darre van Dijk.