We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

“E-commerce is eigenlijk een heel dom model” | Patrick Kerssemakers (oud-oprichter online warenhuis Fonq) | 7DTV

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 18 juli 2019
Patrick Kerssemakers maakte naam en faam met webwarenhuis FonQ.nl. Inmiddels adviseert hij ondernemers in hun zakelijke avonturen op het gebied van e-commerce en internet-ondernemerschap. Wat zijn volgens Kerssemakers - de komende jaren - de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van E-Commerce? 
 
Loopt Nederland voorop in de e-commerce? ‘Elk land heeft zijn eigen dynamiek. Als je kijkt naar de ontwikkelingen in Zweden, Duitsland of Frankrijk, zie je prachtige internetbedrijven, e-commerce bedrijven en startups. Nederland steekt daar echt niet met kop en schouders bovenuit. Je komt van ver als startup en je probeert toch iets te disrupten. Als je daar een bedrijf omheen bouwt, dan duurt dat langer. En kun je niet meteen die dikke salarissen betalen en zul je met opties moeten werken.’

Benieuwd geworden naar het verhaal van oud-directeur Marktplaats Kiliaan Toorenaar? Bekijk dan de hele aflevering!

Patrick Kerssemakers

Patrick Kerssemakers Patrick Kerssemakers is een gepassioneerde en ervaren expert in e-commerce en internet-ondernemerschap. Hij is de oprichter van FonQ.nl, een van Nederlands grootste retailers in de thuis- en woonmarkt, ondersteunt nu verschillende bedrijven als Industry Expert, Commissaris en als partner in venture capital-bedrijf Dutch Founders Fund.
Lees meer over Patrick Kerssemakers.