We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Michael Levie (Co-founder & COO citizenM): 'Ons concept is volledig afgestemd op de frequente reiziger'

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 2 mei 2019
CitizenM startte met één hotel aan de rand van Schiphol en groeide uit tot een wereldwijd imperium. Niet voor niets ontving het bedrijf dit jaar een monsterinvestering van 750 miljoen euro. Hoe werken ze aan de optimale gastvrijheidsbeleving voor hun gast én waarom maken ze gebruik van castingdays in plaats van traditionele sollicitaties? We gaan in gesprek met co-fouder van citizenM: Michael Levie.
 
Guest-centric
‘Bij veel hotels zijn er processen ingeslopen die ervoor zorgen dat de gast niet centraal staat, terwijl dit juist het allerbelangrijkste is. Vaak is het eerste contact een administratieve taak. Op zo’n moment heeft een gast geen controle meer over zijn tijd en daar is een frequente reiziger allergisch voor. De gasten waar wij ons op richten zijn reizigers die 75 tot 100 dagen in het jaar op stap zijn, zowel zakelijk als privé. Zij zijn bekend met het verblijf in hotels en voelen zich daar comfortabel bij. Deze reiziger vraagt zich af waarom ze in de rij moet staan en wil een efficiënte kamer zonder tierelantijntjes, maar wel met een kingsize bed, een regendouche en gigantische goede wifi-verbinding. Zij vinden het heerlijk om beneden in de livingroom te zitten in plaats van in hun uppie plaats te nemen in een restaurant of lobby van een hotel. Co-working en co-living is een trend waar wij op inspelen en wij hebben ons concept aangepast aan de wensen van de frequente reiziger.’
 
Ambassadors en castingdays
‘We hebben een workshop-programma van ongeveer vier uur waarin onze sollicitanten samen moeten werken. Wij observeren de verschillende activiteiten waar ze aan deelnemen. Ze participeren in verschillende sociale settings waarbij je de verschillende karaktereigenschappen op een natuurlijke manier naar boven ziet komen. Op deze manier ontdek je snel welke mensen goed gaan functioneren in onze cultuur. Zij zijn spontaan en hebben op een natuurlijke manier contact met onze gast. Onze medewerkers zijn ambassadors van onze bedrijf en zijn eindverantwoordelijk voor de service en het ontvangen van de gast ‘in hun eigen huis.’
 
Nieuwsgierig naar de visie van Levie op het in eigendom hebben van ontroerend goed als hotelier en zijn verhaal over de start van citizenM? Bekijk de hele aflevering!

Michael Levie

Michael Levie Michael Levie is Chief Operations Officer van hotelbedrijf CitizenM. Hij werkte voor verschillende internationale hotelketens, waaronder Sonesta Hotels en NH Hotels.
 
Lees meer over Michael Levie.