We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

"Een wereldmerk neerzetten voelt als olympisch goud winnen" | Mark Tuitert | 7DTV

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 25 juli 2019
Mark Tuitert was in 2010 sportman van het jaar, won schaatsprijs na schaatsprijs, waaronder een gouden medaille op de Olympische Spelen in Vancouver. Elke sportcarrière houdt een keer op: wat doe je dan? Mark gooide het roer radicaal om en begon het cafeïne-kauwgommerk FIRST Energy Gum. Hoe ziet zijn leven als ondernemer eruit?

Van topschaatser naar ondernemer. Begin 2017 richtte Tuitert de onderneming FIRST Energy Gum op, hij bracht een kauwgom met cafeïne op de markt. Tuitert: ‘Ik heb alle topsporters opgezocht die ik kende, met het voorstel: ‘we kunnen dit product gaan maken, dat vind ik leuk om te doen. Maar ik wil wel weten of jij dit echt gaat gebruiken?’ Topsporters zijn heel direct en eerlijk. Als iets werkt, dan gebruiken ze het. Die doelgroep heeft het product omarmt en merkt het effect meteen. Het team van Ajax, het Nederlands Elftal, schaatser Suzanne Schulting en wielrenner Mathieu van der Poel gebruiken deze gum. Die adoptie gaat heel goed, daarom hebben we ons daar het eerste jaar ook op gericht. We wilden zeker weten dat mensen het product echt gebruiken omdat het werkt. Naast topsporters en atleten willen we nu de rest van de wereld gebruiken die een alternatief zoekt voor energydrink.’

Benieuwd geworden naar de ondernemerskant van topsorter Mark Tuitert? Bekijk dan de hele aflevering! 

Mark Tuitert

Mark Tuitert Ex-topsporter Mark Tuitert blijft grenzen verleggen en uitdagingen opzoeken. Nederland kent hem als de succesvolle schaatser met brede lach. Na deelname aan de Olympische Spelen in Sochi 2014, beëindigde Mark Tuitert zijn geslaagde schaatscarrière. Mark nam aan het einde van de winter van 2014 afscheid voor eigen publiek in een uitverkocht Thialf en kan tevreden terug kijken op een geslaagde topsport carrière.

Van topschaatser naar ondernemer. Sinds begin 2017 heeft Tuitert de onderneming FIRST Energy Gum, kauwgom voor sporters.
Lees meer over Mark Tuitert.