We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Is serieondernemer Laurens Groenendijk (mede-oprichter start-up Hiber) de Nederlandse Elon Musk?

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 28 februari 2019
Al na twee jaar verkocht Laurens Groenendijk, oprichter van Just-Eat.com, Treatwell en mede-oprichter Hiber, zijn bedrijf voor €34 miljoen. Hierdoor - en omdat het niet zijn eerste succesvolle exit was - wordt hij gezien als held in start-up land. Met zijn nieuwe project, Hiber, schiet hij nanosatellieten de lucht in. Wat is het succesverhaal van deze ondernemer? 
 
Nanosatelliet
‘Een bevriende relatie van mij kwam met het idee om iets in spacete gaan doen. Het is toch the next big thing. Ik had mijzelf een paar jaar geleden juist voorgenomen om niet nog een keer bedrijf from scratch te starten, maar door Hiber kreeg ik zoveel energie dat ik de kans niet kon laten liggen. Sinds dit jaar ben ik weer vijf dagen operationeel actief. Hiber is iets unieks in Nederland waar ik een steentje aan bijdraag. Space is een onderdeel van De Vierde Industriële Revolutie en het is global. Het heeft alle ingrediënten van een sexy start-up. Van idee tot lancering van de eerste nanosatelliet duurde 2,5 jaar. Inmiddels hebben we er twee gelanceerd die allebei in de lucht hangen. Deze satellieten lezen wereldwijd trackers uit. Wij kunnen kleine data-pakketjes van 144 bites over heel de wereld uitlezen’, aldus Groenendijk.
 
Nieuwsgierig geworden naar de ontwikkelingen van space start-up Hiber, de bedrijven die Groenendijk verkocht en de startups waar hij in investeerde? Kijk de hele aflevering!

Laurens Groenendijk

Laurens Groenendijk Laurens Groenendijk is Co-founder Just-Eat.com, Co-founder Treatwell.com and Co-founder van Hiber. De start-up Hiber lanceerde met succes een nano-satelliet, die geheel in de trend van Internet of Things miljoenen apparaten met elkaar moet verbinden op locaties in de wereld die slecht bereikbaar zijn.
Lees meer over Laurens Groenendijk.