We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

'Leiderschap is geen functie, maar een eigenschap' | Hartger Ruijs (Oprichter Computest)

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 29 augustus 2019
Als college dropout startte Hartger Ruijs (oprichter Computest) een succesvol IT-bedrijf. Ruijs besloot zijn bedrijf zelforganiserend te maken. Hoe gaat dat in z’n werk?

‘Ik praat liever over zelforganiserend dan over zelfsturend. Een organisatie heeft altijd een vorm van sturing nodig. Denk aan de richting die het bedrijf op wil of een bedrijfsvisie. Je moet nog steeds een organisatie sturen, maar je moet transparant zijn over de keuzes die je maakt en de doelen die je hebt. Je moet zorgen dat je iedereen erbij betrekt door inzicht te geven in bijvoorbeeld marges en de omzet. Heel de organisatie moet willen veranderen: met het weg faseren van een manager ben je er nog niet.’

‘Zelfsturing is geen doel op zich, het moet waarde toevoegen voor een organisatie en haar  klanten. Doormiddel van een zelfsturende organisatie wilde ik dat mijn bedrijf wendbaarder werd waarin we snel beslissingen konden nemen in een bedrijf met weinig bureaucratie. Hiermee worden onze medewerkers gelukkiger en zijn blij om voor ons te werken en voelen zich verantwoordelijk.’

Wat zijn volgens Ruijs de eerste stappen die je moet zetten om jouw organisatie zelforganiserend te krijgen? Kijk de hele aflevering! 

Hartger Ruijs

Hartger Ruijs Computest is in 2005 opgericht door Hartger Ruijs. Wat begon als een vriendengroep met een passie voor performance, is uitgegroeid tot een bedrijf met ruim 100 ervaren, technisch specialisten. Vanuit een kantoor in Zoetermeer en op locatie bij de klant zorgen zij ervoor dat applicaties en infrastructuren optimaal en veilig werken.
Lees meer over Hartger Ruijs.