We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

"Ik heb mijzelf weleens vervloekt dat ik die 16 miljoen heb afgeslagen" | Daan Weddepohl | 7DTV

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 12 september 2019
Peerby, het platform om spullen uit te lenen, delen of verhuren, heeft wereldwijd actieve leden. Oprichter Daan Weddepohl schreef het boek ’99 redenen om te stoppen, en toch door te gaan’ over zijn ondernemersavontuur. 

Peerby
Met het platform Peerby probeert Weddepohl een basis te leggen voor een circulaire deeleconomie. Hoe? Door het reduceren van een negatieve impact op het milieu en het investeren in de lokale gemeenschap. Weddepohl: ‘Ik wil de negatieve impact van de productie van spullen verminderen, door delen gemakkelijker en leuker te maken dan kopen. Ik hoop dat we de transitie naar slimmer consumeren stimuleren.’ Om van het platform een goedlopende businessconcept te maken, loopt Weddepohl al jaren tegen meerdere uitdagingen aan. Weddepohl: ‘Het is een marktplaats, dus hebben we twee klantgroepen en twee waardeproposities die los van elkaar moet werken. Dat moeten we ook nog eens op lokaal niveau doen, waarin we wijk voor wijk een match moeten maken tussen vraag en aanbod. Daarnaast hebben we een enorm groot aanbod aan producten die geleend en verhuurd worden. Voor al die zaken moeten we hacks verzinnen om de boel goed te laten draaien.’

99 redenen om te stoppen, en toch door te gaan
In zijn boek ’99 reden om te stoppen, en toch door te gaan’ vertelt Weddepohl openhartig over zijn zoektocht naar het vinden van investeerders, het ontslaan van medewerkers en het opnieuw opbouwen van zijn bedrijf. Weddepohl: ‘Het is voor mij een opluchting om in dit boek openhartig te vertellen over de reis van een start-up ondernemer. Mijn ondernemersavontuur is niet altijd even makkelijk geweest. Ik hoop dat ik voor andere ondernemers openheid creëer over hoe ingewikkeld de weg naar succes is. Ondernemen komt heel erg op improvisatie aan. Je weet van tevoren niet wat je gaat tegenkomen en gaandeweg moet je problemen oplossen.’

Benieuwd geworden naar het verhaal van Weddepohl? Bekijk dan de hele aflevering!

Daan Weddepohl

Daan Weddepohl Daan Weddepohl is oprichter en CEO van Peerby, een website en app, waarmee je spullen kunt lenen van mensen in de buurt. Het is Daan’s passie om mensen te verbinden door middel van technologie. U kent hem misschien als gast bij BNR en DWDD of als docent bij het televisieprogramma Dream School. Met Peerby doorliep Daan succesvol het Founder Institute uit Silicon Valley en hij is alumnus van de Amsterdamse Rockstart Accelerator en Techstars in Londen. Peerby’s succes bleef niet onopgemerkt. In 2012  won Peerby een internationale prijs voor duurzame initiatieven tijdens de Clinton Global Initiative in New York, in 2013 werd Peerby winnaar in Ben & Jerry's Join Our Core wedstrijd in Londen en in 2014 werd Peerby uitgeroepen tot Urban App of the year door de New Cities Foundation tijdens de finale in Dallas. Daan zelf was winnaar van de Tech Talent awards van krant The Guardian, stond meerdere malen in de duurzame top 100 van Trouw en werd genomineerd voor diverse ondernemersprijzen, waaronder ondernemer van het jaar. In 2016 vestigde Peerby een record met twee miljoen euro crowdfunding in 4 dagen tijd. 

Daan vertelt het inspirerende verhaal over de uitdagingen die je als start-upondernemer tegenkomt​ in zijn boek '99 redenen om te stoppen en toch door te gaan'. 
 
Lees meer over Daan Weddepohl.