We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Taco Zimmerman: (Tuvalu) “Tv blijft bestaan zolang we op de bank blijven zitten”

Timeline, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 8 april 2014
Producent Tuvalu verhuisde van Hilversum naar Amsterdam. Verlieten zij het zinkende schip van de publieke omroep? Oprichter Taco Zimmerman over de toekomst van de media.

“Wij waren de eersten die een Twitter-hashtag in beeld brachten”, zegt Zimmerman over zijn Timeline. Toch gebruikt hij Twitter alleen om mensen te volgen.

De mediaondernemer is een bewuste eter, zo blijkt uit een Tweet op wereld waterdag. ‘Hoeveel liter water kost jouw eetpatroon?’. “Ik heb een hekel aan de bio-industrie en eet geen vlees”, verklaart Zimmerman.

Tuvalu verhuisde onlangs naar een pand met een A-energielabel In Amsterdam. “Het is een van de duurzaamste panden van het land”, zegt Zimmerman.

Amsterdam
Hij ziet steeds meer bedrijven uit Hilversum vertrekken. “In Amsterdam gebeurt het. Daar zitten veel jonge hippe bedrijven en ook het publiek voor onze programma’s.”

Tuvalu heeft bovendien digitale ambities. Ze stapten in 2014 in YouTube-kanalen. “Dit was een serieuze poging om ook op sociale media aanwezig te zijn.” Partner Expoza was echter niet de juiste.

“Wij verkopen televisieconcepten voor namen als de TROS, maar willen ook onze eigen content maken”, zegt Zimmerman. 90 procent van de omzet komt echter wel van tv. “Televisie blijft bestaan zolang we op de bank blijven zitten.”

Er is wel genoeg aan het veranderen, maar die tv blijft in de woonkamer staan, denkt Zimmerman. “Nederland loopt voor met internet, in (Zuid-)Amerika is iedereen nog aan de buis gekluisterd.”

Taco Zimmerman

Taco Zimmerman Taco Zimmerman, Directeur Tuvalu
Taco Zimmerman startte in 2006 met Tuvala Media. Het bedrijf produceert televisieprogramma’s en mediaconcepten voor de publieke en commerciële omroepen. 

In 2008 nam Sony Pictures Television International een belang in Tuvalu Media. Het bedrijf is inmiddels verantwoordelijk voor programma’s als Dames van Oranje (NCRV), Te Leuk Om Waar Te Zijn (TROS), Schooltelevisie Wiskunde (TELEAC) en de Groeten van MAX. 

Tijdens zijn studie politicologie maakte Zimmerman promofilms met zijn eerste bedrijfje ‘De Verbeelding'. Daarna ging hij verder met StudioWTC, een bedrijf gericht op het maken van reclame.
Lees meer over Taco Zimmerman.