We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

Kelvin Boerma (Co-founder at Cinemates & VEED): heeft 1 miljoen volgers op YouTube: ‘ik wil dat mijn kijkers mijn werk briljant vinden’

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 25 april 2019
Kelvin Boerma (Co-founder at Cinemates & VEED), beter bekend als YouTuber Kalvijn, heeft meer dan 1 miljoen abonnees op YouTube. Hoe word je van een jonge videomaker op een zolderkamer een grote online programmamaker met een kantoor en personeel in Amsterdam? In deze aflevering van Profile gaat Ronnie Overgoor in gesprek met deze jonge ondernemer.
 
Zolderkamer
 ‘In 2010 was ik twaalf jaar oud en was YouTube nog erg jong. Ik vond video’s maken leuk en ik zocht een platform om de beelden door te sturen naar familie en vrienden. Er waren verschillende aanbieders, maar YouTube had veruithet beste en stabielste systeem. Plotseling keken er mensen naar mijn video’s uit Limburg terwijl ik zelf in Groningen woonde. In die tijd was ik enorm blij met mijn eerste abonnees en was ik echt onder de indruk dat 100 mensen mij volgden.’ Hoe ziet jouw leven als YouTuber er tegenwoordig uit?‘Nadat ik gestart ben op mijn zolderkamer in Groningen, is de business inmiddels lucratief geworden en heb ik de ambitie om de kwaliteit van de video’s te verbeteren. Het gaat niet persé om het aantal volgers, maar ik wil dat mijn kijkers mijn werk briljant vinden.’
 
Kalvijn
Inmiddels werk je niet meer in alleen. Hoe ziet jouw bedrijf eruit? ‘Mijn kantoor staat in Amsterdam en ik werk met ongeveer zes man aan het merk] Kalvijn. Ik heb een hele goede creatieve producent en ik werk met twee producten die mij erg ontzorgen. Kalvijn is een echt merk geworden waar meerdere activiteiten onder hangen, zoals optredens, signeersessies en natuurlijk programma’s maken. Al die werkzaamheden worden in de goede banen geleid door mijn twee managers.’
 
Nieuwsgierig naar de ambities van deze jonge programmamaker en zijn kijk op de toekomst van onlinevideo en de traditionele televisiewereld? Bekijk de hele aflevering!
 


 

Kelvin Boerma

Kelvin Boerma In 2010 begon Boerma met een eigen YouTube-kanaal onder de naam TheKelVlog, wat later veranderde in het huidige Kalvijn. Hierop plaatst hij verschillende video's die te maken hebben met komedie. In december 2018 had hij op dit kanaal ruim 1 miljoen abonnees. 

Boerma is een van de oprichters van VEED, samen met YouTubers Peter de Harder en Mert Ugurdiken en producenten Omar Kbiri, Jacqueline Vizee en Viola Welling. De naam VEED is een samenvoegsel van video en feed. In april 2015 organiseerden zij het eerste VEED Festival waar ze verschillende VEED Awards weggeven aan YouTubers en andere online persoonlijkheden.

Het is te vergelijken met de Gouden Televizier-Ring Gala, alleen dan voor de online kanalen. In 2016 verscheen van VEED diverse tijdschriften in de winkels.
Lees meer over Kelvin Boerma.