We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Klik hier voor ons Privacy Statement.
JA, IK ACCEPTEER COOKIES

‘Iemand in loondienst kan niet concurreren met een zzp’er’ | Julius Kousbroek (WePayPeople)

Profile, Desmet Studio's Amsterdam | Publicatie: 24 oktober 2019
Het businessmodel van WePayPeople is om andermans werknemers op hun loonlijst te zetten. Hoe kan dit zo’n lucratieve business zijn? Die vraag stellen we aan oprichter Julius Kousbroek.

‘Onze toegevoerde waarde zit in het verlonen, in het compliant zijn en het maken van contracten. Daarbij zijn we heel snel in het onboarden en uitbetalen van mensen. Er staan ongeveer 10.000 mensen bij ons op de lijst. Deze grote groep mensen schaar ik onder de pyramide van het salaris. Aan de onderkant zit veel voor weinig en aan de bovenkant weinig voor veel.‘

‘Het is idioot wat er op dit moment in Nederland gebeurt. Ik heb er geen moeite mee hoe men met elkaar werkt en ik begrijp heel goed dat mensen, vanwege allerlei regels, kiezen voor een bestaan als ZZP’er. Dat gun ik iedereen. Maar dat wil niet zeggen dat er - ten opzichte van een werknemer in loondienst - zo’n grote verschillen in netto-inkomsten moet zijn. De maatregelen die nu door de overheid zijn genomen zijn niet genoeg.’

Julius Kousbroek

Julius Kousbroek Tijdens zijn studie aan de UvA begon Julius Kousbroek in 1999 een chauffeursbedrijf voordat hij in 2007 Payroll Works -het huidige WePayPeople- oprichtte.

Julius’ persoonlijke doel is het product payrolling bekender te maken bij Nederlandse ondernemingen en een bijdrage te leveren aan het maatschappelijke debat over veranderende arbeidsverhoudingen waarbij flexibiliteit een steeds grotere rol speelt. Van 2012 tot 2018 was hij lid van het dagelijks bestuur van Jong Management waarbij hij van 2015 tot 2018 als voorzitter fungeerde en lid was van het dagelijks bestuur van VNO-NCW.
Lees meer over Julius Kousbroek.